Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Yalan ve iftirayla beslenen siyaset

25 Haziran 2020 - 22:44

Bu akşam saatlerinde, haber ajanslarından Adana Büyükşehir Belediyesi'nden bin 500 işçi çıkarılacağı dedikodusu üzerine MHP Adana İşçi Hakları Komisyonu'nun açıklaması haber olarak geçildi.

Haberi görür görmez, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan arkadaşlarla görüşerek, bu iddianın doğru olup olmadığını sordum. 

Yetkililer, ne bayramdan önce, ne de bayramdan sonra, alınteri ile kazancının peşinde olan hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını söyledi. Ayrıca, ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nden 3000 kişinin çıkarıldığının da doğru olmadığını, sözleşmeliler de dahil 1776 kişinin çıkışının verildiğini belirttiler.

Bir habere baktım, bir de Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına...

Biri, çalışanı huzursuz eden ve doğrulardan uzak, tamamen yalan ve iftiranın olduğu açıklama. Diğeri ise birinci ağızdan yapılan resmi açıklama...

İşçi üzerinden bu kadar siyaset yapılmasına bir anlam veremiyorum.

Bırakın insanlar, ekmeklerini kazansınlar işlerine güçlerine baksınlar. İşçi çıkarılıyor yaygarası ve dedikodusu ile böyle bir açıklama yapmak nedendir, bir anlam veremedim. 

Fakat bu açıklamadan anladığım tek şey, işçinin tedirgin edildiği ve hizmet üretilmesi gereken Büyükşehir Belediyesi'nde siyasi kutuplaşmalara neden olacak, dedikoduya dayalı açıklamalar...

Şimdi, siyaset yapıyorsunuz yapmasına da, bu yalan ve iftira siyaseti ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a zarar mı verdiğinizi düşünüyorsunuz?

Bence, yıpratma politikasını bile yanlış yapıyorsunuz...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde, çalışanların ödenmeyen maaşlarını düzene konuldu. Her ay maaşlar tıkır tıkır yatıyor... Hatta, her bayram çalışanlara ikramiye veriliyor. 

Her bayramı dört gözle bekleyen ve Başkan Karalar'ın takdiriyle ikramiye ile ödüllendiren işçileri, "Kurban Bayramı'ndan önce toplu çıkış var" yalanıyla tedirgin etmek, yazıktır, günahtır.

Bırakın insanlar işlerini yapsınlar...

Ekmek aslanın midesini aşıp kuyruğunu delmişken, alınteriyle çalışan işçileri, siyasi emellerinize alet etmeyin...

Yalan ve iftira siyaseti, ne kente, ne de size birşey kazandırmaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum