Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Tufanbeyli Belediyesi'nde neler oluyor?

12 Mayıs 2020 - 06:37

Tufanbeyli'den bir grup meclis üyesi, Cumhuriyet Savcılığı'na suçduyurusunda bulunmuş ve belediyede yaşanan, akraba ilişkileri, yolsuzluklar, kanuna aykırı alım-satımlar tartışılmaya başlanmıştı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut konuya duyarsız kalmayarak, Tufanbeyli Belediyesi'nde yaşananları, kamuoyunda dolaşan iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi... Belediye ile ilgili incelemeler devam ederken, belediyede yapılan usulsüz harcamalarla ilgili çok ciddi iddia ve belgelere ulaştık.

Bunlardan en göze çarpanlarından biri de belediyenin Devlet Malzeme Ofisi'nden aldığı araçları, yüksek maliyet bahanesiyle satışa çıkarması.

Hem de öyle böyle satış değil... Bildiğiniz hülle satış...

Neymiş efendim, belediyenin araçlarına icra gelmesin diye araçları güvene alıyormuş.

Babasının malını yönetiyor sanki!

Önce araçlar bir firmaya satılıyor. Sonra o firmaya, 'Senin işlerin bozuldu' şu firmaya devret deniliyor. Sonra o firma ile niye anlaşılamıyor orasını bilemiyoruz ama vardır yine bir çapanoğlu...

Araçlar başka firma bir firmaya daha satılıyor...

Kökü vatandaşların olan kamunun malı, ordan oraya teslim ediliyor... Hem de ortada bir kuruş bile para ödemesi olmadan. 

Son firmanın alacağı ihale 'pazarlık usulü' kılıfıyla yapılıyor ve bir yıl önce belediyenin olan araçlar, bu son firmadan 10 aylığına 220 bin liraya kiralanıyor.

Bu arada, yüksek bakım maliyetleri nedeniyle satışa çıkarılan araçların bakım-onarım harcamaları da yine belediyeye fatura ediliyor.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!!!

Bu iddialar ve belgeler iyi incelenmeli... Kurumlar kimsenin babasının çiftliği değil, olmamalı...

Belediyenin mali hizmetler biriminden çıkan ödeme belgeleri de dudak uçuklatacak cinsten, onları da siz değerli kamuoyuna sunacağız.

İşler o kadar karışmış ki, içinden çıkabilene aşkolsun. Biz içinden çıktıkça, yazıya döktükçe bu haberleri en şeffaf biçimde paylaşacağız.

Bu arada, habercilik anlayışımız çerçevesinde, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü veya haberlerimizde adı geçen tüm şahıs ve firmaların cevap haklarını da yayınlayacağımızın bilinmesini isteriz.

En azından, bugüne kadar yaptıkları gizli kapaklı işleri bir kenara bırakıp, biraz bizleri örnek alarak, milletin malını milletten kaçırmazlar (!)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum