Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Sinekten yağ çıkarmak..!

14 Mayıs 2020 - 22:10

AK Parti'den 2014 yılında aday gösterilen Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü'nün seçimi kazanacağına, aday yapanlar dahi inanmıyordu.

Fakat, o dönem yazılan meclis üyeleri faktörünün seçimi sürükleyeceği de aşikardı. Bunlardan önemli bir isim de Vedat Gündoğan'dı. Hem kamuoyunda,hem siyasette, hem de ilçesinde etkili ve sevilen bir isimdi.
Velhasıl, seçim tahminlerimiz tuttu ve Remzi Ergü belediye başkanı olarak bu makama oturdu.

Yola çıktıklarını, yolda bulduklarıyla mı artık, yoksa o beyefendi kıyafetini çıkarıp, giydiği hırs gömleğiyle mi değişti bilemiyorum.

Aslında bunun konumuzla da çok alakası yok ama geçmişi de bilin istedim. Sonuçta gözden uzakta bir ilçemiz. Gitmesi uzak olduğu kadar, incelenmesi de unutulmuş bir ilçe...

Türkiye Cumhuriyeti Kanunları bir kenara bırakılıp, ağa mantığıyla yönetilen bir belediye profili çıkıyor karışımıza. Yapılan hatalara, kanuna uymayan ve kitabına uydurulmaya çalışılan işlere bakıldığında, belediye değil sanki bağımsızlığı ilan etmiş ayrı bir ülke (!)

Bu ülkenin kanunları var... Bu ülkenin bir yönetim biçimi var. Diyeceğim o ki, gözden uzaksın diye kafana göre yönetilemez devletin kurumu...

Kanunları çiğniyorsun onu da anlayamayız da, seni seçip, omuzlarına alarak o makama oturtanlara nasıl hesap vereceksin...

Konumuza yeniden dönmek istiyorum...

O dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Saıreroğlu'nun Adana'da halktaki karşılığını bilmeyen yok. Halk sevdi, kucakladı, hatta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını gönlünden geçirdi ve bunu da sesli olarak dillendirdi.

Jülide Hanım, aday olmadı veya adaylık bile düşünmedi belki ama AK Parti'nin tüm adaylarına, teşkilatlarına her fırsatta destek oldu. Seçim çalışmalarına katıldı, halka dokundu, onları kucakladı. Hem kendisini, hem de partisini yüceltti gittiği her yerde.

Tufanbeyli'ye de ayrı bir ilgi gösterdi. Seçimden önce yaptığı tek gezi değildi bu. Ama bu geziyi göze batıran, Tufanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün, Jülide Hanım'ın ziyareti esnasında harcandığı gerekçesiyle kesilen 59 bin TL'lik fatura.

Tufanbeyli Belediyesi'nden alacağı olanlara sorarsanız, ödeme yapmadığı konusunda, ekonomik darboğazda olduğunu konusundaki gerçeği öğrenebilirsiniz. Ama her ne hikmetse, bu faturanın karşılığı olan para hemen ödenmiş.

Jülide Hanım bu ziyaretini günübirlik gerçekleştirmiş ve belki de çay ve kahve ikramından başka bişey yememiş, içmemiş. Yapılan sadece, halkı ziyaret ederek gerçekleştirdiği seçim çalışması. Bir de partisinin teşkilatına ve devlet kurumlarına ziyaret gerçekleştirmiş.

Belki de, Bakan Hanım bu ziyareti gerçekleştirmese, kıl payı kazandığın seçimi kaybedecektin...

Şimdi hal böyleyken Remzi Efendi...

Senin belediyende yapılanlara bizim memlekette, 'Sinekten yağ çıkarmak' deniliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum