Tunçsoy: 19 Mayıs kurtuluşumuzun tarihidir

Adana’nın önemli Avukatlarından ve iş insanlarından olan Yalçın Tunçsoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Av. Yalçın Tunçsoy, yayınladığı mesajda 19 Mayıs 1919 tarihinin kurtuluş savaşını ateşleyen bir olay olduğuna değindi.

Tunçsoy: 19 Mayıs kurtuluşumuzun tarihidir
18 Mayıs 2021 - 14:00
EGEMENLİĞİN BAŞLANGIÇ GÜNÜ
Av. Yalçın Tunçsoy, ‘’19 Mayıs 1919 yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basmasıyla egemenliğimizin kazanılması için bir uyanış günü olmuştur. Yurdun her yeri emperyalist güçler tarafından işgal edildiği bir dönemde mavi gözlü bir adam ulusu için tüm dünyaya kafa tutarak uyuyan devi uyandırmıştır. Atatürk, Samsun’a ayak basarak tüm dünyaya Türklerin hiçbir güce boyun eğmeyeceğini göstermiştir. 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır’’ diye konuştu.

DÜNYA UNUTTURAMADI
19 Mayıs tarihinin önemine değinen Av. Yalçın Tunçsoy, son dönemlerde resmi bayramların mevcut hükümet tarafından unutturulmak istendiğini ancak bunu başaramayacağını belirtti. Tunçsoy, Son dönemlerde mevcut hükümet Cumhuriyet kazanımlarından olan resmi bayramlarımızı unutturmaya çalışıyor. Unutulmasın ki, bu milletin düşüncelerine ve Atatürk sevgisine dünya gem vuramadı. Bizler yeni nesiller olarak Ulu Önder Atatürk’ün çizgisinden yılmadan onun yolunda gitmeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

İLKLERİN LİDERİ
Atatürk’ün dünya liderleri arasında en büyük farkının insan odaklı yeniliklere imza attığının altını çizen Av. Yalçın Tunçsoy, ‘’Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyetin kurulmasının ardından aldığı insan odaklı kararla diğer dünya liderlerinden farklı olduğunu göstermiştir. Dünyada kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkını veren, 23 Nisan’ı dünya çocuklarına armağan ederek ve 19 Mayıs’ı gençlerin bayramı ilan ederek ilklerin lideri olarak dünyadaki diğer liderlerden farkını göstermiştir. Bu vesile ile19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum’’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum