Orhan Sümer: Çiftçi gübre alamıyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen Kooperatifçilik Kanununda Meclis kürsüsünden Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşma gerçekleştirdi.

Orhan Sümer: Çiftçi gübre alamıyor
22 Ekim 2021 - 15:26
Orhan Sümer, “Çiftçi Kooperatiflerinin asıl derdi yine unutuldu, AKP’nin çiftçinin yararına yaptığı tek bir şey yok”dedi.

SARAYIN ZİRAİ MADDELER HARCAMASI 9 MİLYON LİRA
Orhan Sümer, “Çiftçimizin traktörüne haciz üzerine haciz gelirken, gübre alacak para bulamazken, tarladaki mahsulünü satamadığı için benzin döküp yakarken,Sarayın zirai maddeler harcaması 771 bin liradan 9 milyon liraya çıktı.Kooperatiflere kanun yapmaya çalıştığımız, çiftçinin derdine derman aradığımız bugünlerde sarayda zirai ürün olarak ne yetiştiriliyor da masraflar tam 12 kat artabiliyor.9 milyon lira, Türkiye’deki Kooperatiflere dağıtılsaydı inanın bugün konuştuğumuz kanun teklifinden daha faydalı olurdu” dedi.

MEMLEKET YANGIN YERİ, SARAY ŞEN ŞAKRAK
Orhan Sümer, “AKP iktidarı 2002 yılıyla kıyaslanmayı sevmiyor.Haklılar. Çünkü kıyas kabul etmez kötü bir yönetim ve ucube bir Başkanlık sistemi var.Vatandaşın ekmek alacak parası yokken,Sarayın bir yıllık sadece içecek masrafı 1 milyon 319 binden - 1 milyon 872 bin liraya çıktı.Ejder meyveli sumutinin bu kadar pahalı olduğunu sağ olsun AKP İktidarıyla milletimiz de öğrendi. Ekonomi çökmüş, memleket yangın yeri, Saray şen şakrak devam ediyor” dedi.

TALAN DÜZENİ SONA ERECEK
Orhan Sümer, “2020 yılının Mart ayından günümüze neredeyse her ay 10 bine yakın esnaf iflas ediyor.Öğrenciler, yurt sorunuyla,emekli, geçim derdiyle, asgari ücretli, pahalılıkla,Memurlar, 3600 ek gösterge talebiyle,çiftçi, maliyetlerin artmasıyla, sade vatandaş, yoksullukla mücadele ediyor.Saray ve şürekası haricinde Türkiye’de kimse mutlu değil.Ama hiç kimse merak etmesin, Bu talan düzeni ilk seçimlerde son bulacak, gelir dağılımı adaleti sağlanacak, vatandaşın yüzü gülecek, cebindeki delik giderilecek ilk seçimde kurulacak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Saray şakşakçılarına, İktidar rantçılarına,5 maaş birden alanlara, devleti soyup, vatandaşın hakkına girenlere mutlaka hesap soracağız” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum