Barut: Erdoğan yetkiyi aldı, dolar 2 kat yükseldi

Ayhan Barut, döviz kurundaki artışı, zamları, işsizlik ve yoksulluğu Meclis'te gündeme getirdi, iktidarı eleştirdi.

Barut: Erdoğan yetkiyi aldı, dolar 2 kat yükseldi
22 Ekim 2021 - 15:32
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, faiz kararı sonrasında döviz kurlarındaki fahiş artışı, artan yoksulluk ve zamları Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Verin yetkiyi, görün etkiyi" sözünü anımsatan Ayhan Barut, "Verdik yetkiyi, gördük etkiyi. Halktan yetki istediğinde 4.75 lira olan dolar bugün iki kattan fazla arttı, 10 liraya dayandı. Açlık, yoksulluk ve işsizlik artarken bir avuç yandaş dışında kimsenin yüzü gülmüyor. Merak etmeyin tüm bu yaraları saracağız" dedi.

"DÖVİZ KURU REKORLAR KIRIYOR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Sabah akşam dalgalanarak rekorlar kıran döviz kurlarıyla, sağanak gibi yağan zamlarla karşılaşıyoruz. Her geçen gün halkımız daha da yoksullaşıyor, açlık, yoksulluk ve işsizlik büyüyor" diye konuştu.  

"ÇÖKÜŞ YAŞIYORUZ"
Türkiye'de ekonomik krizin ocakları söndürdüğüne dikkat çeken Ayhan Barut, "Dolar kuru 9.5 liraları aşarak rekorlar kırarken, akaryakıt zamlarından fahiş oranda artan elektrik faturalarına kadar her alanda ekonomik çöküşü yaşıyoruz.  Mutfaklarda tencereler kaynamıyor. Çiftçiden esnafa, işçiden emekliye herkes perişan halde. Maliyetler artıyor, üreten kazanamıyor, esnaf siftahsız dükkan kapatırken bir avuç yandaş dışında kimsenin yüzü gülmüyor" şeklinde konuştu.

"BU YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimlerindeki,"24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin. Ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır görelim" açıklamasını hatırlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tek adamın 'Verin yetkiyi' dediği gün dolar 4.75 liraydı. Faiz kararıyla birlikte bugün dolar 10 liraya dayandı. Bu artış zam, açlık ve sefalet olarak halka yansıyacak. Her saniye daha da fakirleşiyoruz, yoksulluk çığ gibi büyüyor. Bu tablonun sorumlusu 3 Kasım 2002'den bu yana memleketi yöneten AKP iktidarı ve onların destekçileridir. Bu yangını söndüreceğiz. Açılan bu yaraları saracağız. Türkiye sahipsiz, yaşanan bu sorunlar da çözümsüz değildir. Halkımızın refahını mutlaka sağlayacağız. Güzel ülkemiz kalkınacak, insanlarımızın yüzü gülecek. Tuzu kuru beyzadelerden kurtulacağız. Üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye'ye hep birlikte mücadele ederek kavuşacağız. Merak etmeyin, her şeyi telafi edeceğiz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum